Grupp 03-04

Världsungdomsspelen

2016-07-11 | Johan Fallenius

Många aktiva från vår grupp åkte till Världsungdomsspelen i Göteborg

Det var en förväntansfull trupp på sexton aktiva och fyra tränare som klev på bussen inför resan till Världsungdomsspelen i Göteborg. Tävlingen är Sveriges största med totalt över 8 000 starter med aktiva från hela Sverige och flera andra länder. Förra året gjordes 40 % av starterna av utländska aktiva. Det är i ljuset av det som gruppens resultat ska ses. I den stenhårda konkurrensen lyckades t.ex. Elias ta inte mindre än fem medaljer! Han fick silver på 60 m (7,92), 60 m häck (9,35) och i kula (13,44) och tresteg (11,56). Guldet i tresteg var inte långt borta men Elias fick se sig omhoppad i ett av de sista hoppen i tävlingen. Ett resultat som stack ut var även Marikas 10,19 på 60 m häck. Det var ett personligt rekord med hela åtta tiondelar! Resultatet räckte inte riktigt till final men hon blev sjätte bästa svenska tjej! Clara gjorde också en prestation genom att hoppa 1,51 i höjdhoppet efter en maratontävling på över fyra timmar i regn och blåst. Med det blev hon fjärde bästa svenska tjej och åtta totalt. Utöver det var det flera som satte nya personliga rekord och gjorde andra fina prestationer. Frågar du de aktiva tror jag dock att många skulle säga att det sociala runt omkring kanske var det roligaste! Vi hann t.ex. med ett Lisebergsbesök på lördagskvällen.

Totalt hade Hässelby ett nittiotal aktiva med i tävlingen och de såg gemensamt till att Hässelby blev bästa svenska klubb i poängtävlingen, endast slaget av Sparta Atletik från Danmark.

 


De aktiva hejar på vid målgången av 200 m

 

 


Elias på väg mot silver!

 

 


Hugo hoppar längd.

 

 


Elsa springer 60 m.

 

 


En fokuserad Laura på väg mot personligt rekord!

 

 


Tuva i spurtstrid på 600 m.

 

 


Carro hoppar längd.

 

 


Jonathan på 60 m häck.

 

 


Jessica och Karin på 600 m.

 

 


Lite pizza till middag.

 

 


Lite avslutande beröm från tränarna efter avslutade tävlingarna.

 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet att har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att Marianne inte är på ärende just när du väljer att dyka upp: 08-739 97 06.

Fightern

Våra arrangemang

STHLM X
20 oktober 2018 »

Höstrusket
3 november 2018 »

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06