Fotograf Sofia Boman

Ungdomsperspektiv på inomhussäsongen 2018

2018-03-16 | Magnus Wickert

Många fina placeringar och medaljer har det blivit under den här inomhussäsongen. Framgångsrikast har duon Elias Lind och Clara Fallenius varit med fyra respektive två medaljer. Elias radade upp silvervalör efter silvervalör i grenarna mångkamp, kula, 60m häck och tresteg. Clara Fallenius tog också silver i mångkampen samt brons i höjdhopp. Men det fanns bud på fler medaljer eftersom det blev två fjärdeplatser med små marginaler till pallen både i längd och på 60m häck.

På poängplats slutade även Sofia Boman i viktkastningen för F16. Tekniken ville inte riktigt sitta till 100% och det var flera långa kast där Sofia inte orkade stå kvar i ringen. Vincent Arousell slutade delad sexa i en jämn tävling i P15 höjd. Emelie Beckman slutade också hon sexa i stav F15 vilket är en enorm prestation eftersom många av hennes tankar gick till kompisen Elsa som gjorde illa sig i ryggen och blev omhändertagen av ambulanspersonal i hallen. Skönt att det slutade lyckligt för båda två.

Största skrällen under IUSM stod Caroline Graveley för i tresteg F15. Hon har inte tävlat i grenen sedan i somras och hade egentligen inställningen att längd var hennes gren den här helgen. Men med nytt personligt rekord med över 70 cm och en meriterande sjätteplats är det nog läge för Carro att se tresteg som en mer prioriterad gren.

På IUSM i Växjö noterades det många personliga rekord i den största truppen på mycket länge. Med en så stor trupp så är det glädjande att 70% placerade sig högre än vad statistiken visade innan IUSM. 2/3 av truppen satte personliga rekord.

Här kan du följa sammanställningen av SM-pokalen för ungdom

Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar genomfördes i Karlstad och Hässelby hade en större representation än vanligt med hela åtta aktiva. Bäst här lyckades Linus Jonsson och Lucas Lindberg i P14 klassen. Lucas tog två medaljer i sprint, silver på 60m med nytt klubbrekord 7,75 och sen brons på 200m. Linus tog silver i kulstötningen och följde upp det med en 5:e plats och en sjunde plats.

På löpsidan sprang Tilde Bergsten i F13 klassen riktigt bra på 800m och var nära pallen. Det blev en fjärdeplats för henne. Elias Boman deltog i två grenar kula och tresteg och slutade sexa respektive sjua på nya personliga rekord. Just sjunde platsen var populär eftersom vi förutom redan nämnda också hade sjundeplacerade Fabian Olin på 1000m P14, Ida Slättgård stavhopp F13, Jacob Henningsohn stav P13 och Vidar Lind 200m P13.

Samma helg avgjordes också en lagtävling för 17 åringar i Sollentunahallen som vi numera kallar hemmaplan vintertid. Här blev det en jättefin tredjeplats för vårt tjejlag efter en tuff tävlingsdag där samtliga måste delta i minst en gren som de inte tränat för. Men tack vare klubbens allsidiga träning i unga år klarade de av det med bravur och erövrade tredjeplatsen.

Denna innesäsong har Hässelby lyckats få med många fler aktiva än vanligt till de ungdomsmästerskap som finns. De som deltagit har placerat sig bra och presterat på toppen av sin förmåga i den viktigaste tävlingen för året. Vi har en ljus framtid att se fram emot även om det kommer att ta några år innan den här generationen kommer upp på seniornivå. I åldersgrupperna därunder finns massor av träningssugna barn och ungdomar som nyligen startat upp sina tävlingskarriärer.

I skarven av inomhussäsongen och utomhussäsongen startar Stockholmskampen för 12-13 åringarna. En tävlingsserie på fyra deltävlingar där alla aktiva har en unik möjlighet att delta och testa på samtliga grenar. Deltagandet premieras också med poäng till laget. För de allra yngsta 11 år och yngre ser vi fram emot fortsättningen på Västerortskampen där vi tillsammans med Bromma IF har två lagmatcher frö att stimulera tävlandet på ett bra sätt.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se