Långlöpargrupp

Sven Thelin vann maraton i Nordkorea

2017-10-30 | Marianne Fricke Stjernström

Långlöpargrupens Sven Thelin hörde av sig. Han jobbar utomlands för FN, men kommer förbi IP och tränar med gruppen när han är i Sverige. Det är han inte nu, men han ville berätta att han till sin förvåning vann maratonloppet i Pyongyang.

Maratonloppet öppnades för utländska löpare 2014. Då gick det i april, men sedan myndigheterna undersökt effekterna i turistverksamheten förlades loppet för första gången i oktober.

200 löpare deltog i loppet, 20 av dem var utlänningar. En av dem var Sven. 

Det var många som bröt loppet. Inte Sven. Han är en erfaren maratonlöpare och även om han skriver att han tagit ett litet uppehåll i träningen så verkar både kropp pannben vara i tydligt god form. Sluttiden blev 2:59:20.

- Det är riktigt härligt att springa på gatorna i Pyongyang, sa han efteråt i en intervju som SVT.se sänder. (På den rödmarkerade länken kan du hitta det halvminut långa inslaget).

 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet att har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att Marianne inte är på ärende just när du väljer att dyka upp: 08-739 97 06.

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

STHLM X
20 oktober 2018 »

Höstrusket
3 november 2018 »

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06