Simon och Angelica nominerade till Friidrottsgalan

2018-11-02 | Marianne Fricke Stjernström

Klubbens eminenta stavhoppare Angelica Bengtsson är nominerad för två priser till Friidrottsgalan den 29 november. Diskuskastaren Simon Pettersson är nominerad för årets genombrott i landslaget.


På Friidrottsgalan delas en rad priser ut för att uppmärksamma och hedra de aktiva som gjort störst avtryck under friidrottsåret.

Simon är aktuell för årets genombrott i landslaget för att han redan "ett år efter debuten i landslaget bara var 59 cm från medalj på EM i en gren där Europa dominerat de senaste globala mästerskapen."

Hans medtävlare är.

Andreas Kramer, Sävedalens AIK (800m)
Nytt stort kliv i utvecklingen förde vid EM till inte bara första seniorfinalen utan också första medaljen när det blev silver strax före den regerande världsmästaren!
Och
Thobias Nilsson Montler, Malmö AI (längd)
Klev upp till positionen som Sverige-etta i grenen: Tog sina första segrar i Nordenkampen och Finnkampen och EM i Berlin gav en ”fjärdeplats med mersmak”.

 

Angelica Bengtsson dels nominerad för "Årets prestation i Folksam Grand Prix" och för "Årets prestation i Friidrotts-SM".

I den första nomineringen, den för GP-prestationen är motiveringen: Angelica Bengtsson segrade "först säkert på 4.55 i Sollentuna och återtog - genom att klara 4.73 - sedan i Karlstad det svenska rekordet som hon förra året hade förlorat till Michaela Meijer.

Medtävlarna i GP-prestationer är:

Fanny Roos, Athletics 24 Seven SK (kula)
Förbättrade i Karlstad det svenska ”FGP-rekordet” till 18.18 och var bara 2 cm bakom segrande VM-sexan Brittany Crew.
 
Sofie Skoog, IF Göta Karlstad (höjd)
Körde alla tre FGP-tävlingarna, vann två och enda förlusten var mot självaste världsettan Maria Lasitskiene i Göteborg. Årets högsta höjd var 1.93 i skiljehoppet om segern i Sollentuna.

 

Motiveringen för Angelicas nominering för friidrot-SM lyder så här: Angelica höjde "sitt tre år gamla mästerskapsrekord med 1 cm till 4.62 och hade en segermarginal på hela 31 cm i tävlingen". 

Här är hennes kombattanter och deras motiveringar:

Sofi Flink, Västerås FK (spjut)
Tog sitt första SM-guld för sex år sedan men årets 58.88 var inte bara hennes bästa segerresultat hittills utan också nytt mästerskapsrekord.
 
Fanny Roos, Athletics 24 Seven SK (kula)
Segermarginal på 1.77 efter tävlingens sex längsta stötar varav två över 18 meter toppat av tangerade SM-rekordet 18.08.


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

OBS! Marianne är på kurs måndag 19 november. Affe finns på plats delar av dagen; mejla hsk.friidrott@telia.com.

Senaste bildspelet

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06