Fotograf Sofia Boman

Perfekt provlöpning

2016-09-15 | Marianne Fricke Stjernström

Igår hölls en provlöpning inför Hässelbyloppet. Med farthållare ifrån 4-minuterstrempo ned till 6:30-tempo sprang hågade igenom tävlingsbanan för att sedan på själva loppet den 9 oktober kunna göra sitt allra bästa.

 


Foto: Marianne Fricke Stjernström

 

Drygt hundra löpare samlades för att springa igenom banan. Kerstin Bodåker var en av löparna. Hon har anmält sig till loppet i oktober.


Kerstin Bodåker.

– Jag är med i provloppet för att se om jag orkar springa en hel mil. Jag har inte gjort det förut, berättade Kerstin Bodåker när deltagarna samlades på Hässelby IP.

– Jag bor i närheten. Jag hittar hem om jag inte orkar hela vägen.

Men det såg ut att gå bra för Kerstin som planerade att hänga med farthållaren Rune Stjernström som höll 6:30-tempo. Rune är tränare i klubbens Långlöpargrupp, liksom de andra farthållarna som sprang 4:30-tempo, 5-minuterstempo, 5:30-tempo och 6-minuterstempo.

Andra aktiva löpare ifrån Långlöpargruppen sprang med och "minglade" med de gästande provlöparna.

Farthållaren som höll fyra minuterstempo per kilometer var dock klubbens eminente hinderlöpare från EM, Emil Blomberg. Han fick med sig ett tiotal hågade snabblöpare banan runt.

Det var en härlig kväll. Hässelbyloppets sponsorer Saukony, passade på att erbjuda skor till låga priser och Löplabbet erbjöd tröskel- och maxtester förmånligt och Emil Blomberg berättade om hur man tänker och laddar inför en viktig tävling.

Igår kl 22:56 fick tackade provlöparen Hans Erik Hansson för testloppet av banan och kommenterade på facebook: "Bra arrangemang!". Något som förstås är riktat till alla som var med och hjälpte till på något sätt.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se