Fotograf Sofia Boman

Ny digital hälsoplattform för unga friidrottare

2019-06-07 | Marianne Fricke Stjernström

Friskfriidrott.se ska ses som friidrottens 1177.se för aktiva i tonåren, deras föräldrar och tränare. Det är Friidrottsförbundets satsning på att förebygga skador. I sommar kommer även utbildningar i hållbart friidrottande med målgruppen tränare för barn 12-19 år. 

 

Sjukgymnasten Jenny Jacobsson forskade på de skador som senior- och ungdomselit inom friidrotten drabbas av. Huvudsakligen var det överbelastningsskador. 

- Det startar ofta med att en ung idrottare uttrycker att de har ont någonstans och det är där, i vardagen  som vi ser att plattformen kan hjälpa till och ge vägledning, säger Jenny Jacobsson.

Det kan handla om en skada, ett tillväxtrelaterat problem eller något som kan ha med sömn och kost att göra. Även frågor som behandlar den psykiska hälsan.

Jenny Jacobsson och ungdoms- och elittränaren Dejan Mirkovic ska under sommaren hålla kurser på hur man kan integrera aktuell friidrottsmedicinsk forskning i verksamheten. De vänder sig till tränare för barn mellan 12 - 19 år. Närmast i tid och geografiskt är den som går i samband med Sollentuna GP den 18 juni. 

 

Läs mer om kurserna här >>>

 

Friskfriidrott.se >>>
 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se