Fotograf Sofia Boman

Marcus Åberg slutar med flaggan i topp

2019-10-23 | Marianne Fricke Stjernström

Marcus tackar för sin tid i klubben genom att vinna Amsterdam halvmaraton och persa med 23 sekunder. Här tar han till orda själv om sitt lopp.

Marcus Åberg vann Amsterdam Halvmaraton. Privat bild.

I helgen sprang jag halvmarathon i Amsterdam där jag vann loppet och sprang in på nytt personbästa. Efter en bra säsong där jag dock inte riktigt fått till något riktigt bra lopp, och framförallt inte pressat på min favoritdistans, var det skönt att avsluta säsongen på detta sätt. Det nya perser lyder 1.06,35 vilket är en förbättring med 23 sekunder. Att få vinna loppet betyder också mycket inför kommande säsong när jag nu går in i grundträningen med gott självförtroende.

Detta var också mitt sista lopp i Hässelby-linnet och jag vill tacka för fina år i klubben. Att få springa i det röd-vita linnet har varit en ära och det har betyg mycket med ert stöd. Tack alla ni som hejat på mig på tävlingarna och vi kommer fortsätta ses på tävlingar framöver.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se