Mångkamp dag 2 Lauras första

2018-09-10 | Magnus Wickert

Det blev som väntat en tuff dag i regn och blåst för gänget. Men de avslutande loppen var så spännande och avgörande att de vi inleder med dem. För F15 gällde att springa fort, och inte bara fort utan fortare än någonsin med bred marginal för att ha en chans på medaljerna. Laura Fodor tog chansen och satte fart på 600m loppet från första steget och höll ett mördande tempo hela vägen, tiden blev 1,40,96. Det var först på de sista metrarna som värsta löpkonkurrenten kunde smita förbi till seger i loppet. Men Lauras tuffa inställning betalade sig eftersom det blev en bronsmedalj som tack för det tuffa loppet endast 2 poäng från silvret.

Men det var inte bara Laura som gav järnet den här dagen. Clara Fallenius slet som ett djur strax därbakom och persade även hon med många sekunder. Det fattades till slut endast 15 poäng upp till Lauras tredjeplats för Clara som ända sedan första start varit med i tätstriden. Otroligt starkt med tanke på att hon hela säsongen varit begränsad i sin träning pga skadeproblem. Men nu är Clara äntligen på gång igen, hennes tid blev 1,43,37.

Även Caroline Graveley gjorde en snygg avslutning på mångkampen genom att spränga sitt pers på 600m all världens väg med 1,44,28. Att hitta styrkan och motivationen efter att ha nollat i näst sista grenen är verkligen en stark prestation som lovar gott inför framtiden. Emelie Beckman persade rejält i längdhoppet och bemästrade motvinden i spjut på ett bra sätt och kastade nästan 30m där.

Elias Lind i P15 avslutade starkt på 800m, pers med 5 sekunder och en tid på 2,23, 48 och nådde därmed en femteplats totalt. Starkt jobbat av Elias som haft det lite motigt i teknikgrenarna från och till under säsongen. Men nu finns det chans att i lugn och ro inför inomhussäsongen träna in en stabil teknik i alla grenarna inför nästa mångkamp.

I SM pokalen närmade vi oss ledande Malmö AI poäng samtidigt tog Ullevi 13 poäng i och med två medaljplatser i seniorklassen. I toppstriden inför avslutande Terräng SM om en och en halv månad är ställningen följande:

Malmö AI 398,63 poäng

Ullevi FK 361,88 poäng

Hässelby SK 335,31 poäng

Spårvägens FK 256,5 poäng

Saknas alltså 63,32 poäng upp till ledande Malmö och 26,57 poäng till Ullevi FK. Men terrängen är ett av våra starkaste SM så hoppet lever i allra högsta grad.

 Alla resultat


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

OBS! Marianne är på kurs måndag 19 november. Affe finns på plats delar av dagen; mejla hsk.friidrott@telia.com.

Senaste bildspelet

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06