Fotograf Sofia Boman

Måndagskul exploderar av anmälningar

2016-08-26 | Marianne Fricke Stjernström

Barnverksamheterna har börjat, höstterminen är igång. En fin tillströmning har skett - många barn som har varit med på sommarens Friidrottsskolor vill fortsätta att friidrotta. Mest ökade Måndagskul vars deltagarantal hastigt och lustigt växte från 49 barn till 136. Men även Knatte Knatet har blivit fler.

En sådan stor tillströmning till Måndagskul har vi inte varit med om tidigare. Måndagskulledarna har nu ägnat veckan åt att anlita fler ledare inför nästa vecka.

Det är fantastiskt med så många barn som gillar att friidrotta. I höst är det meningen att klubben med hjälp av de friidrottsglada barnens föräldrar ska skapa nya grupper som fortsätter att träna i vinter. Förhoppningsvis vill alla barnen fortsätta med friidrottsträning. Och förhoppningsvis är alla föräldrar lika entusiastiska inför fortsättningen.

De föräldrar som vill bli ledare utbildas både i ledarskap för barn och i träningslära. Att bli ledare är spännande och lärofyllt och ett sätt att lära känna barnens vänner och deras intressen.

Känner du något barn som också vill vara med på Måndagskul? Här är en länk till anmälan. 

Samtidigt som barnen tränar friidrott på Måndagskul kan föräldrar träna löpning med Föräldrakul.

Läs mer om Föräldrakul här!

 

Knatte Knatet i Hässelby har hittills ökat med 12 barn inför hösten. Nu är 82 barn anmälda till onsdagsträningarna. En gissning är att det under hösten kommer att komma till fler. Knatte Knatet i Hässelby tränar vid Lövstatoppen med tränare hämtade från klubbens många löpare. 

Här till vänster är Astrid Rosvall. Hon och Louisa Bivstedt, Filippa Hörnberg och Robel Kahisay ledde träningen i onsdags. 

Astrid som har guldmedaljer på 800 meter ifrån junior-SM, Nordiska Mästerskapet i terränglöpning och i ungdomsfinnkampen. 

Känner du någon som vill anmäla sig till Knatte Knatet i Hässelby? Här är en länk till anmälan.

 

Knatte Knatet i Järfälla, som tränar på torsdagarna, ökade med fem barn. Järfällaträningen är en nyhet från klubbens sida, och gruppen växer långsamt men stadigt. Nu är större än den tidigare varit med sina 25 barn. Klubben har en förhoppning om att kunna starta året runt-träning i Järfälla. 

I höst heter ledarna Linnéa Funk, Ida Andersson och Nicke Mpotitsis. Den senare är pappa till ett par pojkar i gruppen. Är du också intresserad av att engagera dig i barnens friitidsverksamhet? Hör av dig till magnus.hsk@telia.com

Känner du något barn som också vill vara med på Knatte Knatet i Järfälla?

Här är en länk till anmälan.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se