Fotograf Sofia Boman

Louise Wiker om rekordloppet i Köpenhamn

2016-09-21 | Bengt Alfredsson

- Jag såg att farten sjunkit och bestämde mig för att köra på så snart vi vände bort från motvinden och det gjorde jag, skriver Louise Wiker i sin blogg när hon berättar om hur det kändes inför sista halvmilen i Copenhagen Half Marathon i söndags

I Nordens klart bästa landsvägslopp visade Louise att hennes fina höstform står sig. Årets SM-tvåa på 10 000 meter förbättrade sitt pers på halv maraton (21 098 meter) med nära tre minuter till 1.15.26 vilket är årets tredje bästa tid på distansen.

1.15.26 gav Louise 15:e plats i detta lopp som dominerades av löpare från Kenya. Hon var näst bästa europeiska.

Copenhagen Half Marathon är en uppföljning av den framgångsrika VM-tävlingen på halv maraton som genomfördes i Köpenhamn 2014.

Arrangörsklubben  Sparta satsar  mer än vad någon annan nordisk arrangör av långlopp gör på eliten. Med hjälp av motsvarande 1,1 miljon svenska kronor var det inte svårt att intressera flera mycket väl meriterade löpare att komma och tävla på den snabba halvmaratonbanan i Köpenhamn.

Söndagens lopp gav också imponerande resultat. 22-årige James Wangar från Kenya vann herrklassen på 59.07 vilket är världens näst bästa halvmaraton-tid i år. Hela sju löpare noterade tider under 60 minuter.

 

Läs Louise Wikers blogg >>>


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se