Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

Linnéa helt överlägsen

2020-10-26 | Tommie Nordh

Linnéa Sennström avslutade tävlingssäsongen på bästa sätt när hon med stor marginal vann K22-klassen när terräng-SM avslutades på Grimstafältet i Vällingby

20-åriga Linnea levde upp till favoritskapet i sin klass och ledde juniorernas 6 km-lopp från start till mål. K22-klassens yngsta deltagare tog en av helgens mest överlägsna segrar – avståndet till tvåan var hela 41 sekunder.

Därmed satte Linnéa punkt för en säsong som inneburit att hon kommit från nästan ingenstans och sprungit sig in i svenska eliten.

Linnéa presenterade sig på allvar nät hon i slutet av juli mycket överraskande var tvåa på halvmaraton-SM för seniorer.

Sedan följde en klar seger på 5 000 m i junior-SM och sjätteplatser på både 5 000 m och 10 000 m i  senior-SM innan Linnéa fick debutera i Finnkampen.

Linnéa Sennström var en av flera Hässelby-medaljörer nu när Hässelby för första gången arrangerade terräng-SM.

Sarah Lahti utkämpade en av helgens tuffaste dueller när hon och Meraf Bahta växlade om i täten, långt före övriga löpare, på damernas 10 km.

Sarah tvingades lämna återbud till halvmaraton-VM förra helgen på grund av förkylning. Hon kände sig bra inför terräng-SM, men det är möjligt att förkylningen hade satt ned hennes krafter.

Sarah orkade inte svara när Bahta höjde tempot 500 m från mål. I mål var hon fem sekunder efter Bahta.

Det blev silver även i lagtävlingen genom Sarah, Sanna Mustonen (8:e plats) och Louise Wiker (15:e plats). Bakom medaljtrion kom Lena Eliasson-Löööf  på 24:e plats knappt sju månader efter det att hon blev mamma. Lena hoppas kunna träna bättre inför nästa säsong.

Kerstin Axelsson kom på 31:a plats efter ett väldisponerat lopp.

Silvermedaljen var en skön revansch efter den knappa medaljmissen på 4 km där trion Louise Wiker, comebackande Caroline Högardh och Lena Eliasson-Lööf var fyra på den sammanlagda platssiffran 48. Göteborg-Majorna tog bronsmedaljen på platssiffran 47.

I herrklassen blev det dubbla silver i lagtävlingen.

På lördagen säkrade Elmar Engholm (5:a), junioren Axel Djurberg (6:a) och Andreas Jansson (31:a) lagsilvret på 4 km.

På söndagen blev det silver i lagtävlingen även på 10 km genom Elmar Engholm (6:a), Erik Djurberg (26:a) och Andreas Jansson (28:a).

Starkt av Elmar at vara bland de sex främsta på både 4 km och 10 km!

Hässelbys två lagsegrar kom i P19 och M22 klasserna.

P 19-laget: Andreas Carlsson,  Oscar Eliasson och Max Behtel.

M 22-laget: Axel Djurberg,  Yassin Abdi och Kristoffer Tengrot.

För Andreas Carlsson och Axel Djurberg blev det dubbla medaljer eftersom båda var tvåa individuellt.

Övriga individuella medaljörer: Martin Öhman, trea i M35 och Gunnar Bengtsson, trea i M60.

Martin Öhman var tillsammans med Axel Lönnqvist två av Conny Sundhs grabbar som med framgång tävlade i ungdomsklasserna för drygt 15 år sedan.

Nu tog Marin och Axel tillsammans med Hector De Pedro Domingo brons i lagtävlingen i M35.

Totalt blev det alltså tolv medaljer för Hässelbys löpare.

Söndagens tuffaste duell. Sarah Lahti och Meraf Bahta följdes åt under näsan hela 10 km-loppet. Foto: DECA

Linnéa Sennström avslutade sitt genombrottsår med at vinna K22-klassen i utklassningsstil. Foto: DECA

Silverlaget på 10km Erik Djurberg, Elmar Engholm och Andreas Jansson. Foto: DECA BILD

ANDERS OLSSON

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se