Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Lilla Globen galan - många framgångar

2019-02-04 | Magnus Wickert

Efter tävlingarna i lördags har vi fått ta emot många positiva kommentarer från deltagare i andra klubbar. Ett bättre betyg än så kan man inte få på en tävling. STORT TACK till alla funktionärerna som var på plats och såg till att tävlingen sköttes så bra. Men även idrottsligt blev det enorma framgångar för oss som arrangörsklubb. Bland annat slogs två klubbrekord under lördagen och vi hade totalt 25 Hässelby aktiva på pallen inte mindre än 27 gånger, ett rekord i sig det också.

Först ut med nytt klubbrekord var Nora Lindahl som redan i försöken F15 60m häck rusade in på riktigt snabba 8,79. Det blir hennes tredje klubbrekord inomhus och dessutom för det upp henne på första plats i Sverigestatistiken i grenen.

Hannah Kinane sprang senare på dagen riktigt fort på 600m och krossade klubbrekordet med över 3 sekunder i F13.

Dessutom medverkade Hannah i stafettlaget i mixedklassen som en kort stund senare segrade i 4x200m mixed. Tiden i stafetten blev utomordentliga 1,52,94 vilket är bland de snabbaste tiderna för ett mixedlag genom tiderna i klubben. I laget sprang också Nora Hägg, Oscar Reinoldsson och Gustav Welander.

Trippelseger hör inte till vanligheterna men nu slog tjejerna till i F17 kula genom Emelie Beckman, Sofia Boman tvåa och Wilja Wickert trea. Emelies segerstöt landade på 11,36.

Foto Jonas Beckman som också var mycket nöjd som coach

Tre dubbelsegrar togs också under helgen. Först i F15 60m där Nicole Nyberg och Saga Hermundstad sprang på 8,14 och det var tusendelarna som avgjorde till Nicoles fördel. Saga tog istället segern i längd med 5,34 före klubbkompisen Fanny Karlsson endast två centimeter bakom.

I grabbarnas 1000m lopp i 15 årsklassen blev det en tuff strid mellan Fabian Olin och Linus Jansson där till slut Fabbe stod som segrare med 2,52,66 det skiljde inte riktigt en sekund i mål.

Dagens enda dubbelseger stod Lucas Lindberg för (även det i 15 årsklassen) när han först vann 60m slätt och sedan även tog hem 60m häck på nya personbästat 9,04.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se