Fotograf Sofia Boman

Lag-USM i Malmö

2018-08-19 | Magnus Wickert

Ett ungt lag från Hässelby deltog i helgen på Lag USM -17 år. Det blev två grensegrar under söndagen på en kort stund. Anton Axelsson drog upp en långspurt redan vid varvningen och körde sen så hårt på sista varvet att ingen mäktade med att följa. 1,57,61 blev segertiden efter ett ganska långsamt första varv. I  loppet efter segrade Lovisa Bivstedt enkelt på 400m med 57,28 och segermarginalen skrevs till nästan tre sekunder till slut.

Max Bechtel gjorde en stark grendebut genom att följa med i startrusningen där Sverigeettan ville markera direkt att han tänkte springa fort. Även om Max tappade en del fart sista biten pga den snabba öppningen blev det ändå en så bra tid som 6,24,26 vilket för upp honom som femma i Sverige på 2000m Hinder. Inte dumt för en debutant.

Mest poäng till laget drog Shila Fathli in genom först en fjärdplats på 100m häck med nya knallperset 15,11. vilekt är nästan tre tiondelar snabbare än tidigare bästa tiden. Därefter blev det en sjundeplats på 100m och deltagande i stafett laget. Därmed var Shila delaktig i 12 poäng.

Det blev också en hel del personliga rekord under söndagen. Hela sex nya personbästa kunde noteras i vårt unga lag där endast 40% av laget var 17 år och hela 30% var blott 15 år. Det blir intressent att se vad som händer de kommande 2-3 åren.

För laget blev det till slut en 8:e plats där det endast saknades 5 poäng upp till 5:e platsen.  Malmö AI fick äran att vinna på hemmaplan med hela fem grensegrar medan Växjö tog andraplatsen med hela sex vinster. Hammarby IF tog hem bronset.

Resultat

Lagpoäng


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se