Fotograf Sofia Boman

Kamp ända in till mållinjen

2020-08-06 | Magnus Wickert

Lag SM avgjordes i en intensiv kamp under eftermiddagen. Inför avslutande stafetten var det delad ledning mellan oss och Spårvägen och Örgryte en endast en poäng bakom. Stafettgänget sprang ruggigt bra och levererade den nästsnabbaste tiderna någonsin i klubben. Spårvägen i sin tur klart slagna som sista lag, men Örgryte smet förbi till en andraplacering i stafetten och därmed var det återigen lika mellan Hässelby och nu Örgryte.

Sekretariatet började därmed räkna antal grensegrar under kvällen och tyvärr hade ÖIS fler än oss. Lite surt med tanke på att vi förra året också slutade tvåa endast en poäng från guldet.

Grenseger blev det för comebackande Jesper Hellström som åter stod på ansatsbanan för tresteg efter vinterns operation. 16,37 skrevs slutresultatet till innan Jesper rusade över till stafetten där han sprang första sträckan. Grenseger även för Ragnar Carlsson som segrade i slägga med fina 66.39. Bra besked inför kommande helgs SM i Uppsala.

På damsidan blev det en enda grenseger genom Angelica Bengtsson som först säkrade segern i sitt första hopp 4,38 och sen tog både 4,55 och 4,70 i första försöket innan det blev satsning på att ta tillbaka det Svenska rekordet. Första försöket var riktigt nära och i de följande kom hon fel i ansatsen och avbröt. Nya tag nästa helg.

Damlaget hade några debutanter och en av dem som verkligen tog tillvara på chansen var 16 åriga Nora Lindahl som slutade trea på 200m med kanontiden 25,16 i kraftig motvind 1,8 m/s. Nora sprang även sista sträckan på avslutande stafetten där hon formligen flög fram och knaprade in meter för meter.

Hannah Kinane sprang också väldigt bra i debuten i Lag SM med ett 800m lopp som var tätt och tufft hela vägen in till mål. Hannah var mindre än sekunden från sitt pb och slutade på en jättefin tredjeplats mindre än sekunden från seger. Damlaget slutade i år på en femteplats i en jämn kamp med Uppsala och Göta om platserna 3, 4 och 5.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se