ISM mångkamp 2023. Foto: Deca Text&Bild

IUSM dag 1 i Växjö

2018-03-03 | Magnus Wickert

Silver och brons första dagen på USM. Clara Fallenius tog första medaljen i höjd F15 med 1,62. Det var en jämn och tuff tävling där Clara hade marginalerna på sin sida på rätt höjder och därmed undve rivningar i ett avgörande läge. Dagens andra medalj tog Elias Lind i kula P15 där det blev silver på 14,63. Den stöten kom i tredje omgången då Elias låg risigt till efter två övertramp. Starkt att klara av en sån prestation i ett så pressat läge.

Clara var faktiskt mycket nära en andra medalj tidigare på dagen då längdhoppet avgjordes. Där blev det till slut en fjärdeplats endast 6 centimeter från pallen och 8 centimeter från guldet. Sista hoppet var sanslöst långt men plastelinan (övertramp) kom emellan.

På 1000m i F15 hjälpte Ingrid Jonsson och Frida Hafström varandra så att tempot hela tiden hölls uppe. Frida belönades för den tuffa löpningen med en finalplats under morgondagen.

I höjdhoppet för P15 blev det också en delad 6:e placering och därmed också poängplats för Vincent Arousell med 1,60. Det var mycket nära på 1,66.

Men det har varit mycket annat som glatt oss den här första dagen. Framförallt att det här är den största truppen till ett Inomhus-USM på många många år, med hela 19 aktiva till start.  Vi gläds verkligen åt att alla aktiva verkligen lyfter sig på årets viktigaste tävling för den här åldersklassen. Alla aktiva som varit igång under dagen har antingen tagit medalj, slagit personligt rekord alternativt placerat sig bättre eller lika med årsbästastatistiken.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se