ISM dag 2 Guld för Jesper och Ragnar

2021-02-20 | Magnus Wickert

Jesper Hellström inledde andra tävlingsdagen med att redan i första omgången punktera tävlingen med 15,81 ett resultat som hade räckt för seger. Ökning i tredje till 16,21 innan det i sista omgången smällde till ordentligt. Med16,69 gick Jesper upp som femma genom alla tider inomhus. Med lite vind i ryggen och ytterligare några månaders träning är OS kval ett allt tydligare mål. Dagen avslutades som den inleddes med guld i männens viktkastning. Ragnar Carlsson satte nytt mästerskapsrekord med 23,24. Bara 30 centimeter från sitt eget sverigebästa satt i år. Ragnar avgjorde precis som Jesper i tävlingens första omgång med ett kast på 22,16.

I sista omgången fick även Simon Pettersson till en riktig träff. 19,81 var en ökning med dryga 70 centimeter och det räckte för att ta över silverplatsen och en härlig dubbel för Hässelby. Och den fjärde medaljen på ISM 2021. Simon har ju visat grym form i sin "vanliga" gren diskus genom att kasta över 66 meter inomhus i år. Men då och då tar Simon tag i det tyngre  redskapet.

I försöken på 1500m visade Gustav Berlin att han kommer att bli att räkna med imorgon. Heatseger i en jämn spurtuppgörelse i det första heatet och Gustav är därmed med i matchen om topp placeringarna i söndagens final.

Alla resultat


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06