Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Hässelby SK bästa ungdomsklubb på inomhus-SM

2019-03-13 | Marianne Fricke Stjernström

På ungdoms-SM för 15-16-åringar i helgen samlade Hässelby SK flest poäng av alla klubbar. Poäng får klubbar för alla topp 6-placeringar. Hässelby SK fick ihop 16 poäng, tvåan Tyresö FK var 1,5 poäng efter och trean Hammarby IF var sex poäng efter. 73 olika klubbar tog poäng på IUSM.

I år vann Hässelby SK:s ungdomar elva medaljer - en av dem var guld. På Friidrott.se uppmärksammas att Nora Lindahl i F15 tog dubbla medaljer, guld i 60 meter häck och silver på 200 meter, Nicole Nyberg, också F15, tog dubbla medaljer i längd och tresteg, Linus Jonsson, P15, i häck och längd och Elias Lind, P16, i tresteg och kula.

Hässelbys 17 topp-6-placeringar >>>

– Jättekul! På middagen på lördagskvällen berättade jag att vi efter första dagen tagit mer poäng än på hela mästerskapet ett år tidigare. Vi hade 28 aktiva som tog elva medaljer och båda siffrorna är de bästa någonsin för Hässelby i IUSM, säger tränaren Magnus Wickert.

Förra året var Hässelby åtta med 7 poäng.

I totaltabellen blev det inga placeringsförändringar bland de sex främsta men Hässelby gick +9 på MAI och är nu bara sex poäng efter.

Totalt har 107 föreningar tagit poäng när inomhussäsongens SM-tävlingar nu läggs till handlingarna. Nästa SM-tävling är halvmarathon i Göteborg den 18 maj följt av stafetterna för alla åldersklasser på Stockholms Stadion 25-26 maj.

Poäng IUSM i Västerås >>>
Totalställning SM-pokalen >>>

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se