Linn Adolfsson, USM 2023. Foto: Deca Text&Bild

Hälsningar från Santa Pola!

2017-04-19 | Adam Bills

Vi är ett gäng på 28 medel- och långdistanslöpare och coacher som befinner oss i staden Santa Pola, drygt två mil söder om Alicante, på Spaniens Costa Blanca.

 


Tröskelintervaller längs grusvägen bredvid hotellet. Foto: Fredrik Oderborn.

 

Passen har avverkats med bravur enligt medverkande coacher både på den närbelägna banan, längs strandpromenaden eller längs en fyra kilometer lång grusväg som ligger bakom hotellet. Höjdpunkten i träningsväg var nog dock Ninas yogapass som alla uppskattade mycket, även om många övningar var ovana för gemene löpare.

Med dryga 400 meter från havet är det inte långt till fina morgonjoggar längs strandkanten eller beachvolleyboll, sol och hav. Vårt hotell heter Gran Playa Santa Pola som renoverades 2016. Halvpensionen som ingick bjuder på en fräsch och mättande frukost- och middagsbuffé med mycket frukt och grönt.

Under vilodagen avverkades även en rolig men samtidigt tävlingsinriktad volleybollturnering på stranden. Dessutom besöktes det närliggande nöjesfältet där det bland annat blev gokart-tävling trots personalens vädjan ”No racing! No racing!”.

¡Adiós!

 


Utsikt från ett av hotellrummen. Notera havsutsikten ovanför takåsarna.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se