Guld till Clara Fallenius på korta häcken, USM dag 3

2019-08-11 | Magnus Wickert

Totalt fyra medaljer under den avslutade dagen där den sista medaljen äntligen fick bli av den ädlaste valören. 20m från mål var Clara trea och två meter från mål var hon tvåa. På mållinjen var hon allra först med några hundradelars marginal. Motvind och regn är något som Clara verkar gilla. I samma final nådde Laura Fodor femteplatsen.

Linus Jansson sprang 1500m hinder P15 och det blev ett spännande lopp där Linus jobbade sig fram i fältet allt eftersom. Precis på mållinjen kunde han fälla sig fram till silvret med ynka två hundradelars marginal.

I trestegsgropen hände det en hel del under dagen. Och den första tävlingen som avgjordes var F15 där Nicole Nyberg och Jasmine Gyllenhammar var inblandade i en väldigt hård centimeterstrid om placeringarna på och kring pallen. Till slut blev det brons för Nicole och en fjärdeplats för Jasmine. Vindarna var lite för starka för att det skulle bli nya pb men vilken fin tävling vi fick vara med om.

Den fjärde medaljen kom även den i tresteg i P15 av Linus Jonsson som knep bronset med 13,01 innan han koncentrerade sig på häckfinalen där han slutade fyra. Elias Boman var ynka centimetern från poängplats.

Elias Lind tog hem två fjärdeplatser i kula respektive tresteg med 14,47 och 13,12. Lia Cederberg sprang bra på 300m F15 från innerbanan och tog hem femteplatsen. Samma placering blev det även för Nora Lindahl på kort häck i F15.

Alla resultat


Kansliet informerar

Kansliet har oregelbundna öppettider. Mejla hsk.friidrott@telia.com om du behöver hjälp.

Köp kläder: Webbshop

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Vill du inte att ditt friidrottande barn ska vara med på bild på klubbens hemsida? Mejla marianne.hsk@telia.com!

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06