Fotograf Sofia Boman

Grym helg i Växjö

2020-01-19 | Magnus Wickert

Fullspäckad helg med drygt 10 timmar i hallen på lördagen och nästan 8 timmar på söndagen gav självklart en massa friidrott i absolut bästa klass. Angelica Bengtsson hoppade nytt världsårsbästa i stav med 4.67 och vann överlägset stavtävlingen för kvinnor. Vi fick också fyra nya klubbrekord som ni kan läsa mer om i denna nyhet. Hela 25 tillfällen bestegs prispallen av Hässelbyare under helgen och fyra av dessa allra högst upp.

Annars bestod truppen till största delen av ungdomar och juniorer. Det blev en tokigt bra helg för Hässelbys del med många pallplatser och ännu fler personliga rekord.

Fyra nya klubbrekord i 16 årsklassen för Nora Lindahl 60m 7,82 och 60m häck 8,67. Nicole Nyberg längd 5,64 och i 60m häck för Linus Jonsson 8,43 i både försök och i final. 60m rekordet som Nora tog var ända från 1987.

Överst på pallen denna helg fick vi se Angelica Bengtsson i damernas stav på seniorsidan. Nora Lindahl segrade i 60m häck med ovan nämnda klubbrekord. Bröderna Erik och Edwin Larripa Taxell firade varsina segrar i  kula P15 och P12.

Förutom dessa fina prestationer slogs det ju en massa härliga personliga rekord under helgen. Exakt hur många? Jo häpnadsväckande 101 stycken om vi lyckats hålla alla siffrorna rätt. 

Stort tack till alla aktiva och tränare som varit med i helgen. 

 

 

 

 

 

 

 

Linn Adolphsson på bilden startar på 200m (foto Magnus Wickert)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08 gruppens tre deltagare i Växjö

(foto Antonio Larippa Taxell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindor persar i längden med över 80 cm (foto Magnus Wickert). 

Vi kommer förhoppningsvis kunna komplettera med fler bilder så småningom.

 

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se