Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Grym första dag på IUSM

2019-03-09 | Magnus Wickert

Det blev hela sex medaljer denna första dag. Tre av medaljerna kom i längdhoppsgropen där dagen inleddes med att Saga Hermundstad och Nicole Nyberg tog silver brons i F15. I samma gröp avslutades sedan dagen när Linus Jonsson hoppade till sig bronset i en tuff tävling där placeringarna svängde hela tiden.

Emelie Beckman hoppade hem silvret i F16 stav i gympadojor. En fot har krånglat hela vintern vilket gjort att hon tvingades hoppa utan spikskor. Tufft så det förslår.

Elias Lind försvarade silvret från förra årets USM i Växjö när han i sista stöten ökade med över metern och gick upp som tvåa.

Clara Fallenius sprang 60m häck snabbare än hon någonsin gjort i finalen för F16. 9.01 räckte till bronspengen och nytt personligt rekord.

Linus Jonssons dag som avslutades med längdbrons inleddes annars med två fjärdeplatser i höjd respektive kula. I den sista grenen blev det nytt Pers med över metern.

Lucas Lindberg delade 5:e platsen på 60m P15 med 7.45 och springer imorgon B final på 200m. För Laura Fodor blir det istället A final på dubbla sträckan i F16.

Men det häftigaste denna dag är att vi tar lika många poäng i SM pokalen som vi gjorde på två dagar i förra årets tävling. Det finns förutsättningar för att detta kan bli ett av de allra bästa USM inomhus någonsin i klubbens historia. Och det är så häftigt att få vara med på plats.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se