Fotograf Sofia Boman

Funktionär 2019 - saknas framför allt trafikvakter

2019-04-02 | Magnus Wickert

Det saknas fortfarande 150 funktionärer till årets arrangemang. 50 av dessa på ASICS Stockholm Marathon  där det krävs flera trafikvakter. Påminnelser har gått ut via mail till de flesta som inte redan anmält sig under början på veckan. Nu gör vi ett sist ryck och fyller upp alla uppdrag.

Vi påminner alla om medlemskravet som är MINST 4 tillfällen för de som är födda 2005 och yngre samt 6 tillfällen för alla födda 2004 och äldre. 

När ett uppdrag blir fullt går det inte längre att anmäla till det. Först till kvarn gäller alltså. Men observera att alla uppdrag kan skifta i tid under dagen utifrån tävlingsledningens behov. I nödfall kan också funktionärer flyttas från ett uppdrag till ett annat om vi bedömer att resurserna behövs mer på annat håll.

Ett sådant exempel kan vara banvakter som är absolut nödvändigt att vi fyller kvoten på. Polismyndigheten kan stoppa en start av ett lopp om det saknas folk efter banan. Det skulle generera en onödig negativ publicitet och därmed också färre anmälda löpare året därefter. På en vätskekontroll kan man däremot vara några färre än planerat och ändå lösa uppgiften.

För anmälan som funktionär - fyll i blanketten

OBS när du anger medhjälpare måste du kanske fylla i blanketten mer en än gång om antal medhjälpare är olika vid olika datum. Annars blir det fel i systemet.

Kallelser till respektive lopp skickas ut 1-1,5 vecka före respektive evenemang. 

Under perioden 25 maj och 18 juni måste vi verkligen jobba på ordentligt eftersom det ligger många tävlingar under den perioden. Du som medlem kan självklart skicka en ersättare för dig om det skulle krocka med exempelvis en viktig tävling eller liknande. Huvudsaken är att uppdragen blir genomförda eftersom de ligger till grunder för ca 90% av vår ekonomi.

Om alla medlemmar gör det de ska så kommer vi att täcka alla uppgifter och dessutom kanske kunna ta på oss några fler uppdrag mot slutet av säsongen. 

Det är också ett sätt att spara ekonomiskt eftersom vi då slipper att hyra in externa funktionärer från andra idrottsklubbar.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se