Fredrik & Jakob Samuelsson

En medalj för varje start för Linus på Svealands

2018-09-17 | Maria Samuelsson

Stockholm vann (som vanligt) helt överlägset Svealandsmästerskapen. 12 av de ca 120 st 13- och 14-åriga stockholmsrepresentanterna kom ifrån Hässelby SK, och de bjöd på många personliga rekord och medaljer. Linus Jonsson tog en medalj i varje start (5 st!).


Klubben hade glädjande nog hela 12 aktiva uttagna i Stockholmslaget till Svealandsmästerskapet på hemmaplan i helgen. Hemma = Stockholm, men Trollbäckens idrottsplats i Tyresö.

Tävlingarna gick i bra höstväder, men tyvärr ganska blåsigt, bra för vissa grenar men lite tuffare i sprintloppen som fick vinden rakt emot i stället.

I yngsta pojkklassen, Pojkar 13 tävlade Erik Larripa Taxell, Olle Skymne och Vidar Lind. Erik persade rejält i spjut 36,66 och tog hem en bronsmedalj. 60m häck och stav krockade tyvärr så han sprang mellan grenarna vilket inte var optimalt, men han tog sig till A-final på häcken och slog ändå pers i stav med 2,32.

Olle sprang galet fort på 600 meter, blev 5:a där och persade med 7 sekunder till 1,43,53!! Han gick till B-final på kort häck, slog pers i kula – första över 10 meter, och avslutade helgen med en bronsmedalj i slägga på nytt pers – 31,57.

Vidar sprang 60m och gick till B-final och kom 6:a på 200m.

 

I motsvarande tjejklass, Flickor 13, hade vi Natalie Lindgren, Ida Malmborg och Julia Samuelsson på plats. Natalie hade en grym helg med guldmedalj på 60m häck som höjdpunkt. Hon vann på 9,58 vilket också är nytt klubbrekord. Pers i stav 2,42 och diskus 23,90 och hon var även med i längd. Ida vann B-finalen på 200 m häck på nytt pers 31,86 och blev total 8:a. På 200 m blev hon nia. Julia hade det tufft i diskus med ett säkerhetskast och därefter ett i buren och ett utanför sektorn, men tog rejäl revansch i slägga där hon persade med två meter till 28,33.

 

I äldsta pojkklassen hade vi Linus Jonsson, Lukas Lindberg, Elias Boman och Fabian Olin med från klubben. Linus hade en nästan magisk helg och tog hem inte mindre än 5 medaljer på sina 5 starter. Guld i spjut, diskus och stav. I stav hoppade han 3,42 som är nytt klubbrekord! Brons i slägga och längd. I längden tog han endast ett hopp pga ryggproblem men vilket hopp – 6,18 och även det nytt klubbrekord. Grym avslutning i detta mästerskap – nästa år väntar USM för den här ålderskullen. Lukas tog silver på 80m på tiden 9,79 i motvind. Han grejade också ett brons på 300 m och kom fyra i längd på 5,93. Elias blev tvåa i B-finalen på 80 m häck, kom fyra i kula och deltog också i tresteg, diskus och slägga med flera fina personrekord som belöning. Fabian hade en hektisk lördagseftermiddag med 800m där han slutade 4:a och bara ett par timmar senare 1500 meter hinder där han blev 2:a. På 2000 meter höll taktiken hela vägen och han vann på tiden 6,30,46. I den här klassen var även Eli Dahl Oud uttagen men han blev tyvärr sjuk inför helgen.

Josefina Bivstedt var klubbens enda representant i Flickor 14-klassen. Hon sprang 800 meter på tiden 2,33,36.

I avslutande stafetterna tog Stockholm hand om första- och andraplatserna i alla fyra klasserna – helt överlägsna. Vi hade Olle, Vidar, Natalie, Ida och Lukas uttagna så alla fick alltså kliva upp på pallen för stafett-medaljer.

Stockholm vann (som vanligt) helt överlägset. Vet inte om det någon gång hänt att Stockholm inte vunnit lagtävlingen. Vi var ca 120 aktiva på plats och undertecknad kan som ledare vittna om en god lagstämning och rolig helg som vi hoppas många Hässelbyare kan få fortsätta vara en del av i kommande år.

 

Att övernatta i gymnastiksal med 80 andra kan vara en utmaning på många sätt, ibland krävs tom en elektrikerutryckning för att få koll på hur man släcker lamporna, haha. Men även det slutade väl och mörkret och tystnaden la sig till slut över alla trötta ungdomar.

Speakern avslutade med att hälsa alla välkomna till nästa års Svealandsmästerskap inomhus som går i Örebro helgen 16-17 mars. Då är det alltså åldersklassen 2005 och 2006 som är med och tävlar om medaljerna.

 

Maria Samuelsson

 

PS.  Vi har några bilder från helgen, ni föräldrar som var på plats och tog egna bilder får gärna skicka dessa till Marianne på kansliet så lägger vi givetvis in dessa i nyheten också. DS

 

PS2 . Alla resultat finns såklart på friidrott.se >>>. DS.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se