Dubbla SM medaljer på Lag SM

2019-06-26 | Magnus Wickert

Herrlaget tog sin 19:e raka SM medalj med silver på Lag SM endast en poäng från segern. Damlaget återupptog med en bronsmedalj den tidigare långa medaljraden på 23 raka medaljer som olyckligt bröts förra året.Man skulle kunna säga att ordningen är återställd. Det blev totalt fyra grensegrar för respektive lag under dagen på den soldränkta Malmö Stadion. Det blev som på pappret en spännande tillställning där ledningen skiftade på herrsidan för varje gren som avgjordes medan Ullevi FK hade ett tydligt grepp på damsidan efter en tredjedel av grenarna.

På damsidan segrade Emma Jansson 3000m Hinder i sin come back efter barnafödande. Vinster blev det också på 800m genom Lovisa Bivstedt som genomförde ett taktiskt perfekt lopp från tät, Frida Åkerström i kula där hon redan i första omgången säkrade segern samt vår stensäkra Angelica Bengtsson som även hon säkrade grensegern i sitt första framträdande.

För herrarna kom alla segrarna på slutet och det var så när att upphämtningen räckt ända fram till guldet. Det blev en tung avslutning med segrar i spjut genom Jakob Samuelsson (sista kastgren), Elmar Engholm tredje sista individuella löpgrenen och Jesper Hellström i tresteg (sista hoppgren) med längsta resultatet av en svensk sedan 200, 16.34w. Om än med lite för mycket vind (+3,2) så ändå grymt bra, samt i avslutande stafetten 4x100m med Jesper som kom direkt från tresteg, Dennis Forsman, Greg Kyriakoudis och Carl af Forselles.

Många gladde idag med en stark inställning och härlig glöd i sitt tävlande. Vår ordförande Bengt Olsson som följde tävlingarna från läktarsidan var mycket nöjd efter tävlingen. Han lyfte fram andra individuella prestationer vid middagen som Nicole Nyberg som hoppade om två motståndare i sitt sista hopp upp till en tredje plats och Axel Djurberg som var snuddande nära att kvala till JEM på 3000m hinder. Det kommer i nästa lopp…..

Alla resultat


Kansliet informerar

Kansliet har oregelbundna öppettider. Mejla hsk.friidrott@telia.com om du behöver hjälp.

Köp kläder: Webbshop

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Vill du inte att ditt friidrottande barn ska vara med på bild på klubbens hemsida? Mejla marianne.hsk@telia.com!

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06