Fotograf Sofia Boman

Dubbla GULD dag 1 på ISM

2020-02-22 | Magnus Wickert

Det var en riktigt het timme inne på Telekonsult arena idag. Vid ett tillfälle stod Angelica Bengtsson på ansatsbanan i riktning mot stavbädden samtidigt som Jesper Hellström var vänd mot sandgropen för tresteg. Båda stod för suveräna segrar i sina grenar med 4,74 för Angelica och försök på svenska rekordet medan Jesper avgjorde i första omgången med 16,36 över halvmetern före tvåan. När Angelica seglade över 4,74 fanns det så mycket luft mellan henne och ribban att vi snart kan få se ett nytt rekord. Frågan är väl egentligen hur högt det kommer att bli. Jesper har blivit snabbare än någonsin i vinter vilket också speglade sig i en betydligt mer ojämn ansatslöpning än i somras men hoppningen lovade gott inför sommaren.


Foto: DECA Text&Bild.

16,36 var också resultatet för Frida Åkerström i damernas kultävling. Den pågick förstås också samtidigt som stav och tresteg så ni kan förstå att det var kul att vara Hässelbyare. Frida knyckte i sista stöten till sig silvret med den stöten efter att legat trea en lång stund. Axelina Johansson och Amanda Lejros stötte också i kulfinalen. Det blev en femte och en åttonde plats för dem med 15,51 resp 14,07. För Amanda var det nytt personligt rekord.

Kula var faktiskt dagens gren för oss i rött, vitt och svart. Manliga finalen innehöll också den tre Hässelbyare. Och det var riktigt jämnt med en dryg halvmeter mellan fjärde plats och sjätteplats. Längst av våra grabbar stötte Gabbe Heen som med 18,06 knep bronsmedaljen precis före klubbkompisarna Simon Pettersson och Niklas Lindstedt 16,73 resp 16,61.

Dagens skrällgren var annars 60m där vi för första gången på otroligt många år hade finalister både i kvinnliga och manliga finalen. Jessica Östlund slutade femma på nya årsbästat 7,53 samma plats tog Greg Kyriakoudis med nya personbästat 6,83.

På medeldistansen fick vi fyra finalister inför morgondagen med Anton Persson på 800m samt Elmar Engholm, Gustav Berlin och Erik Djurberg på 1500m. Elmar får nog pris som bästa fartkänsla efter att ha sprungit 3000m tidigare höll han precis lagom fart för att klara finalplatsen med osannolika sju (0,07) hundradelars marginal.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se