Magnus Wickert. Fotograf Sofia Boman

Bästa på fyra år - men Sarah besviken

2021-06-02 | Bengt Alfredsson

Sarah Lahti gjorde sitt bästa 5 000 m-lopp på fyra år när hon sent på söndagskvällen noterade 15.15,32 i Meeting de Montreuil en bit utanför Paris. Sarah låg under inledningen av loppet långt bak i huvudklungan. Hon hade 3.03 på första kilometern och fortsatte sedan i ungefär samma tempo.

På sista varvet passerade Sarah den andra svenskan i loppet, Meraf Bahta. Bahta svarade dock och spurtade på upploppet förbi Sarah som slutade på nionde plats av 16 löpare, 0,15 sekunder efter Bahta.

Sarah, som redan med bred marginal klarat den svenska OS-gränsen på sin huvuddistans 10 000 meter, har som bäst gjort 15.10,76 på 5 000 m (år 2016).

Beatrice Chebet från Kenya vann efter ett mycket imponerande slutvarv loppet på 14.52,06.

Trots att Sarah gjorde ett av sina bästa lopp någonsin på 5 000 m var hon inte nöjd:

- Jag är besviken. Det här var inte ett bra lopp. Jag kan bättre, kommenterade Sarah, som med sitt långa löpsteg emellanåt hämmas av att springa i en klunga med andra löpare tätt framför.

Sarah väntar nu med spänning på besked från Sveriges Olympiska Kommitté om hennes resultat på 10 000 m ska ge henne en OS-plats. I så fall blir det hennes andra OS-start.

ANDERS OLSSON

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se