Fotograf Sofia Boman

Axelina och Lollo guldade dag 2 IJSM

2019-02-24 | Magnus Wickert

Axelina Johansson klev in i tävlingen som statistiketta och tog hem guldet i F19 kula. Axelina hade tävlingens sex längsta stötar och trivdes som fisken i vattnet inne på telekonsultarena. Coach Mats Olsson var riktigt nöjd med insatsen även om han kände som att det fanns längre stötar i kroppen. Dagens andra guldmedalj stod Lovisa Bivstedt för när hon i F19 400m segrade på finfina tiden 56,23 som förde upp henne till sexa i Sverige just nu. Lollo ledde från start till mål men grundlade den fina tiden med en kraftig farthöjning sista 150m.

Jakob Samuelsson deltog i en av de bättre kultävlingarna på länge i landet. Hans 15,09 räckte till brons och näst längsta någonsin. Satsningen på spjut under vintern har dessutom medfört bra rytm i kulstötningen. Inspirerande att få tävla tillsammans med Wictor Pettersson som är i sån form. Wictor stötte 20,65 som längst och tränas av gamle HSK kastaren Staffan Jönsson.

Sin andra medalj denna helg tog Klara Rådbo hem på korta häcken där hon noterade personrekord i försöken med 8,83 och sen tangerade den tiden i finalen. Imponerande med tanke på att Klara i sista passet inför tävlingen kraschade rejält på en häck och skrapade upp axeln. Klara avslutade också allt tävlande bland HSKarna denna helg genom att hoppa till in sig på fjärdeplatsen i längd med 5,52.

Fyra slutade även Amanda Lejros som i kula K22 stötte 13,04. En neslig centimeter från bronsplatsen samtidigt som tekniken inte riktigt stämde för Amanda denna helg.

Tre nya fina personliga rekord fick vi också bevittna på sprintsidan på killsidan. Längst fram Greg Kyriakoudis som med 6,95 placerade sig på sjätteplats men det var väldigt nära en bronsmedalj. Faktiskt bara en hundradel ifrån. Tre grabbar hade samma tid i finalen. I P19 slutade Martin Hagberg precis utanför finalplatsen med 7,07 och det nya perset kom redan i försöken 7,03. Även Markus Lantto persade med 0,05 i försöken när han sprang in på 7,24.

Ende 1500m löparen för dagen var Max Bechtel som fick ett tufft lopp och en lucka av ingenmansland mellan sig och de sex i tätklungan. Men trots detta blev det nytt pb på 4,08,42.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se