Årets Hässelbygala - bästa galan hittills!

2019-04-05 | Maria Samuelsson

Världens bäste ordförande hyllades, Bengt Olsson (efter röstning på plats) och en hemglassbil stod för efterrätten. Klubbmästarna fick sina medaljer och priser för årets bragder och prestationer delades ut.


 

 

I fredags, 29 mars, var det dags för vår årliga Hässelbygala, den tredje i ordningen.

Vi var ca 200 personer på plats i Björkebyskolan - många färgglatt klädda för att matcha årets tema True colours.

 

Galan inleddes med pastasallad och mingel i matsalen och efter en stund dök glassbilen upp för att leverera efterrätt till både små och stora - glassbil blir man aldrig för gammal för.

Vid 18,30-tiden öppnades dörrarna till aulan, alla deltagare fick ett fint armband, och själva galan kunde börja. I år under ledning av Sofia Johnsson och Janne Samuelsson. Vi fick en kort information om det jobb kring inkluderingsplan som pågår inom styrelsen av Linda Bergh och Louise Martin.

 

Bengt fick första priset - en ny Hässelbytröja - allt för att han röstats fram som "världens bästa ordförande" och efter det fick han själv dela ut årets upplaga av klubbrekordtröjor i glada färger till inte mindre än 36 personer som slagit 44 klubbrekord under år 2018. Vi fick en hälsning från Emil Blomberg, som för tredje året i rad åkt iväg till USA på läger precis när vi kör vår gala.

De yngre klasserna, från 11 till 17 år, fick sina klubbmästarmedaljer från några av klubbens äldre stjärnor som fanns på plats.

 

Tiger, vår maskot, dök upp en kort stund och introducerade en nyhet, en digital frågesport som alla kunde delta i. Här fanns frågor om våra vaktmästare på IP och hur långt det egentligen är runt Hässelby IP bland annat.

En annan nyhet var att vi nominerat tre olika lag i tävlingen Årets lag - allt för att främja lagtävlingar och stafetter som vi tycker är viktiga för klubbkänslan. F15-laget från stafett-SM 3*800 och 05-gänget som vann Stockholmskampen fick se sig knappt besegrade i vårt pris av Kraftmätningslaget som vann mixedklassen. Alla från laget som var på plats på galan fick varsin ros och publikens ovationer.

Linda Bergh fick sen dela ut Conny Silfvers hederspris och Solveig Humla delade ut Lars-Johan Oscarssons hederspriser till några aktiva i ungdomsgrupperna. Magnus fick i egenskap av ungdomsansvarig dela ut de uppmuntringspriser som gäller för de yngre grupperna, här belönas de som har högst närvaro på träningarna och de med bästa personliga utveckling vilket innebar att ett gäng stolta aktiva fick komma upp på scenen för att ta emot diplomen.

 

Efter detta var det dags att prata lite med våra EM-deltagare, Fredrik Samuelsson och Elmar Engholm fanns på plats och vi fick digitala videohälsningar från Angelica Bengtsson, Simon Pettersson och Frida Åkerström.

Fredrik, Elmar och även Jesper Hellström blev sen utmanade av några yngre aktiva i lite udda grenar. Fredrik och hans utmanare skulle uppskatta hur högt 2,08 egentligen är i höjdhopp. Jesper med fler skulle göra detsamma med Jespers pers i längd, 7,52. och Elmars gäng fick i uppdrag att hålla koll på exakt 1 minut, vilket inte alltid är så lätt!

 

Lovisa Bivstedt, Anton Axelsson, Lisa Gunnarsson och Jakob Samuelsson fick priser som årets Ungdomsflicka, pojke respektive Juniorflicka, pojke

 

Galan avslutades med Årets bragd - som tilldelades Caroline Högardh, för sitt fina lopp i Lag-SM på 1500 m. Vi fick både en hälsning och en tillbakablick på själva loppet. Priset för Årets prestation gick till Elmar Engholm, bland annat för sitt fina lopp på 1 mile, där han gick under 4 minuter. Elmar tog också 7 SM-medaljer för klubben under 2018 och var nära avancemang på 1500m på EM.

 

Ytterligare en nyhet för året var att vi uppmärksammade våra viktigaste resurser, ledarna! Alla ideella ledare på plats fick komma upp på scenen och ta emot blommor från Magnus. Jonas Beckman fick priset som årets ledare och eftersom han på grund av jobb inte kunde vara på plats fick vi se en inspelad prisutdelning från träningen där Jonas förvånat tog emot utmärkelsen. Under ledarparaden var det stora applåder och stamp i golvet från övriga publiken - vi är många som uppskattar ert jobb och engagemang.

 

Det allra sista på galan var utdelning av två stipendier från Lars-Johan Oscarssons minnesfond. I år gick dessa till Elias Lind och Ida Blom.

 

Vi hoppas att alla på plats hade en trevlig kväll och att ni kunde känna den klubbkänsla som är syftet med hela galan. Det är så kul att se att alla, från de yngsta, till våra elitaktiva på plats har roligt ihop.

Vi arrangörer, Isak Hampel Klang, Linda Bergh, Louise Martin, Sofia Lund och Maria Samuelsson,  känner oss nöjda med utfallet och har sagt att vi tycker att årets upplaga är den bästa (hittills)!

 

 


Kansliet informerar

Kansliet har oregelbundna öppettider. Mejla hsk.friidrott@telia.com om du behöver hjälp.

Köp kläder: Webbshop

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Vill du inte att ditt friidrottande barn ska vara med på bild på klubbens hemsida? Mejla marianne.hsk@telia.com!

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

STHLM Urban Trail
11 augusti 2019 »

Stafesten för UNICEF
21-22 augusti 2019 »

Tjejmilen
31 augusti 2019 »

Lilla Tjejmilen
31 augusti 2019 »

RAMBOLL Stockholm Halvmarathon
7 september 2019 »

Tjur Ruset
5 oktober 2019 »

Kalvruset
5 oktober 2019 »

Hässelbyloppet
13 oktober 2019 »

STHLM X
19 oktober 2019 »

Höstrusket
2 november 2019 »

Mine to Run
17 november 2019 »

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06