Angelica hoppade 4.50 på IVM

2018-03-03 | Marianne Fricke Stjernström

Efter fyra (!) rivningar på 4:60 fick hon ge sig. Direkt efter den tredje rivningen på 4.60 gick Angelica och tittade på hoppställningen, sedan fortsatte hon pekande på hoppställningen, mot funktionärerna. Det såg ut som hon påpekade att den var felinställd. Och mycket riktigt, Angelica fick ett omhopp. Tämligen omgående och utan mycket vila. Tråkigt nog hon rev igen.

 


Foto: DECA Text&Bild.

 

Angelica Bengtsson stannade på 4:50. Ett godkänt resultat med tanke på att det är första tävlingen denna inomhussäsong, men kanske inte vad Angelica siktade på. En elfteplats på VM i Birmingham. 

- Mitt tredje försök på 4:60 kändes fantastiskt, men ställningen stod på noll. Sedan fick jag bara en minut på mig, jag borde ha fått tre!

Angelica var irriterad när hon blev intervjuad på TV efter tävlingen, det förstod man av orden trots att hon så charmerande log in i kameran.

Även A. Lennart Juhlin som kommenterade TV-sändningarna var inne på Angelicas linje och sa att en hoppare som får ett omhopp direkt efter sitt tidigare hopp, bör få tid att hämta sig.

 

Angelica klarade tävlingens första höjd 4:35 på första försöket. Hon rev i första försöket på 4:50, men klarade i andra. 

Läs mer på Friidrott.se >>>

Den kvinnliga stavfinalen fick fortsätta utan svenskt deltagande. Den var trots det hisnande och bjöd på spännande uppgörelser på riktigt höga höjder.

En förtvivlad tidigare världsetta, Katie Nageotte, stannade gråtande på höjden 4:70 medan hennes amerikanska landsmaninna Sandi Morris, Katerina Stefanidi och Anzhelika Sidorova fortsatte på höjden 4.80. Där kom Katerina Stefanidi att stanna. Slutduellen mellan Sandi Morris och Anzhelika Sidorova fortsatte.

Båda klarade 4:90. Båda rev första försöket på 4:95. Båda rev i andra. Sedan tog Sandi Morris 4:95 i tredje, medan Anzhelika Sidorova inte gjorde det.

Sandi Morris hoppade vidare på världsrekordhöjden 5:04, men rev tre gånger.

 

1. Sandi Morris, USA, vann på 4:95 på nytt mästerskapsrekord.

2. Anzhelika Sidorova (ANA, det vill säga tävlar ej för en nation) blev tvåa på höjden  4:90.

3. Katerina Stefanidi, Grekland,  blev trea på 4:80.

 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06