21 timmars resa inga problem för Sarah

2018-10-08 | Anders Olsson

Sarah van der Wielen (tidigare Lahti) svarade för en övertygande insats när hon efter en mycket krävande resa vann Oxford Half Marathon (21,1 km) på 1.12.01.


Sarah vann Oxford halvmaraton. Privat bild.

 

Sarah kom till Storbritannien direkt från semester i Kalifornien. Det innebär åtta timmars tidsskillnad. Normalt ska det ta flera dagar att klara en sådan tidsomställning när man flyger österut. Men efter en resa som tog 21 timmar från dörr till dörr fick Sarah endast en natt på sig att klara tidsskillnaden. Hon hann sova i sex timmar innan det var dags att ställa sig på startlinjen på söndagsmorgonen.

– Jag kände mig seg och var inställd på en tid kring 1.15. Jag planerade att ta loppet som ett bra träningspass, berättar Sarah.

– Men det gick bättre att springa än vad jag räknade med.

Trots att Sarah inte pressade sig ordentligt noterade hon årets näst bästa svenska halvmaratontid. 01:12:01 är endast  fem sekunder från Charlotta Fougbergs svenska årsbästa.

Trots att Sarah inte pressade sig ordentligt noterade hon årets näst bästa svenska halvmaratontid. 1.12.01 är tre sekunder från Charlotta Fougbergs svenska årsbästa. Sarah vann halvmaran i Oxford med nära sju minuters marginal till den brittiska löparen Rose Penfold.

I vinter hoppas Sarah kunnna attackera det svenska rekordet 1.09.58 som hon själv noterade i sin debut på distansen i fjol. Sarah väljer mellan lopp i Japan och i USA.

Dessförinnan ska dock Sarah, som nu är tillbaka efter en besvärlig hälseneskada, satsa på terränglöpning. Först springer hon SM som avgörs sista helgen i oktober, och om den tävlingen går bra så väntar EM första helgen i december.

Resultat >>>


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06