Fotograf Sofia Boman

2 guld första dagen på ISM

2019-02-16 | Magnus Wickert

För bara några dagar sedan förbättrade Michaela Meijer det svenska rekordet i stav till 4,75. Idag när det verkligen gällde segrade Angelica Bengtsson SM finalen och var så så så nära 4,76 och att återta rekordet. Men guldet tog Angelica på 4,60 före Michaela på silverplats. Dagens andra guldmedalj knep Jesper Hellström i tresteget med 15,89. Även om Jeppe tog täten redan i första omgången med 6 cm så var det ruggigt jämnt fram till näst sista omgången när han också började hitta rymten ordentligt.


Sanna Mustonen var länge med i striden kring medaljerna på 3000m. Hon gick upp i täten med fem varv kvar och drog hänsynslöst. Ett varv från mål verkade som att Sanna gått för tidigt när hon blev upphunnen och omsprungen i striden om silvret. Men Sanna bet ihop och kom ikapp med en ruggig spurt sista 80m in mot mål där hon säkrade silvret.

Jessica Östlund avslutade dagen med att förbättra sitt personrekord på 60m i finalen. Det nya rekordet lyder 7,45 och räckte till att ta hem bronspengen. Tiden endast 3 hundradelar från kvalgränsen till Inomhus EM i Glascow.

Max-Peter Beijmer som överraskande tog hem en sjätteplats på 3000m herrar bidrog också till att vi närmade oss målet på 60 poäng i SM pokalen. Max-Peter slog perset med ca 6 sekunder i ett mycket väldisponerat loppi B finalen som alltså räckte till en poängplats totalt.

Alla resultat


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se